Ideje Za Ručak Na Brzinu

Ručak Na Brzinu

U savremenom ubrzanom načinu života, često nam je izazov pronaći vreme za pripremu obilnih i ukusnih obroka. Ali, ko kaže da brzi ručkovi ne mogu biti i ukusni i hranljivi? Evo sedam ideja za ručak na brzinu koje će vam pomoći da zadržite ukus i kvalitet obroka, čak i kada ste u žurbi.

1. Brza Pasta sa Čeri Paradajzom i Bosiljkom

Brza Pasta sa Čeri Paradajzom i Bosiljkom
Preuzeto sa So i biber blog

Sastojci:

200g paste po izboru

200g čeri paradajza, prepolovljenih

2 kašike maslinovog ulja

Svež bosiljak

So i biber po ukusu

Parmezan za posipanje

Priprema:

Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Dok se pasta kuva, na tiganju zagrejte maslinovo ulje i brzo propržite čeri paradajze. Dodajte skuvanu pastu, svež bosiljak, so i biber, i sve dobro promešajte. Poslužite odmah, posipano parmezanom.

2. Tuna Salata sa Avokadom

Tuna Salata sa Avokadom
Preuzeto sa N1

Sastojci:

1 konzerva tune u sopstvenom soku

1 zreli avokado, isečen na kocke

Sok od pola limuna

So i biber po ukusu

Malo maslinovog ulja

Priprema:

U činiji pomešajte tunu (ocedjenu) i avokado. Dodajte sok od limuna, so, biber i maslinovo ulje. Sve dobro promešajte i salata je spremna za serviranje. Ova salata je odličan izbor za zdrav i brz ručak, pun proteina i zdravih masti.

3. Omlet sa Povrćem

Ručak Na Brzinu
Preuzeto sa Blic žena

Sastojci:

2 jajeta

1 šaka špinata

1 crvena paprika, iseckana

1 mala glavica crnog luka, sitno iseckana

So i biber po ukusu

Kašika maslinovog ulja

Priprema:

U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i papriku, i pržite dok ne omekšaju. Dodajte špinat i kratko dinstajte dok ne uvene. Umutite jaja sa solju i biberom, pa ih prelijte preko povrća.

Kuvajte dok omlet ne postane čvrst, a zatim ga preklopite na pola. Servirajte toplo.

4. Brze Quesadille sa Piletinom

Ručak Na Brzinu
Preuzeto sa Skuhaj – Story

Sastojci:

2 velike tortilje

200g kuvane piletine, iscepkane

100g rendanog sira po izboru

1 avokado, iseckan

Salsa sos po ukusu

Priprema:

Na polovinu tortilje rasporedite piletinu, avokado, sir i salsu. Preklopite drugom polovinom i pritisnite. Pržite na suvom tiganju na srednje jakoj vatri dok tortilja ne postane hrskava i dok se sir ne otopi.

Ponovite sa drugom tortiljom. Ispecite, isecite na četvrtine i poslužite toplo.

Ako volite jela sa piletinom možda vam sve svidi nešto od ovih recepata.

5. Brzi Rižoto sa Povrćem

Brzi Rižoto sa Povrćem
Preuzeto sa Mogu Ja To Sama

Sastojci:

1 šolja pirinča

2 šolje povrća po izboru (brokoli, grašak, paprika)

1 l pilećeg ili povrtnog bujona

1 glavica crnog luka, sitno iseckana

2 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Parmezan za posipanje

Priprema:

U šerpi zagrejte maslinovo ulje i dinstajte crni luk dok ne postane staklast. Dodajte pirinač i kratko ga propržite. Postepeno dodajte bujon, neprestano mešajući. Kada pirinač upije većinu tečnosti, dodajte povrće.

Kuvajte dok povrće ne omekša i dok rižoto ne postane kremast. Posolite, pobiberite i poslužite posipano parmezanom.

6. Pikantni Špageti sa Čilijem

Pikantni Špageti sa Čilijem
Preuzeto sa Dijamant DOO

Sastojci:

200g špageta

2 čena belog luka, sitno iseckana

1 crveni čili, sitno iseckan

4 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Parmezan za posipanje

Priprema:

Skuvajte špagete al dente prema uputstvu na pakovanju. Dok se špagete kuvaju, u tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte beli luk i čili. Pržite kratko, samo dok beli luk ne postane zlatan.

Dodajte skuvane špagete, so i biber i dobro ih promešajte sa uljem. Poslužite odmah, posipano parmezanom.

7. Salata od Kus-Kusa sa Povrćem

Ručak Na Brzinu
Preuzeto sa Nonina Zdrava Kuhinja

Sastojci:

1 šolja kus-kusa

1 šolja kuvanog povrća (kukuruz, paprika, krastavac)

1 šaka svežeg peršuna, sitno iseckanog

Sok od jednog limuna

3 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Priprema:

Skuvajte kus-kus prema uputstvu na pakovanju. U velikoj činiji pomešajte kus-kus sa povrćem, peršunom, sokom od limuna, maslinovim uljem, solju i biberom. Sve dobro promešajte. Ova salata može se servirati topla ili hladna, po želji.

Sa ovih sedam brzih i ukusnih recepata, ručak više ne mora da bude stresan deo dana. Uživajte u svakom zalogaju, čak i kada ste u najvećoj žurbi!

Reference:

  • Nonina Zdrava Kuhinja
  • Mogu Ja To Sama
0 0 glasovi
Glasanje za članak
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Table of Contents

0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x