Testenina Sa Tikvicama i Pečurkama
Preuzeto sa Freepik

Testenina sa tikvicama i pečurkama je ukusan i jednostavan obrok koji možete pripremiti za ručak ili večeru. Savršeno se uklapa uz sveže začine, a tikvice i pečurke daju bogat ukus i teksturu jelu. Ovo jelo je idealno za sve koji vole lagane, ali hranljive obroke.

Sastojci:

  • 300 g testenine (penne ili fettuccine)
  • 2 srednje tikvice
  • 200 g šampinjona ili drugih pečuraka
  • 2 češnja belog luka
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g parmezana
  • Maslinovo ulje
  • So i biber
  • Svež peršun (za dekoraciju)

Način Pravljenja:

  • Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Dodajte malo soli u vodu za kuvanje kako bi testenina bila ukusnija.
  • Dok se testenina kuva, operite tikvice i pečurke. Tikvice isecite na tanke polukrugove, a pečurke na tanke listiće.
  • Na tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite ga oko 30 sekundi dok ne postane zlatan i mirisan.
  • Dodajte iseckane tikvice i pečurke u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta, dok tikvice ne omekšaju, a pečurke ne puste vodu. Po potrebi dodajte još malo maslinovog ulja.
  • Kada su tikvice i pečurke gotovo pečene, dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Pustite da krčka 2-3 minuta dok se sos malo ne zgusne. Dodajte so i biber po ukusu.
  • Skuvanu testeninu procedite i dodajte u tiganj sa tikvicama i pečurkama. Sve dobro promešajte kako bi se sastojci spojili.
  • Poslužite testeninu toplo, posutu narendanim parmezanom i svežim seckanim peršunom.

Serviranje:

Ovo jelo možete poslužiti uz svežu salatu i krišku hrskavog hleba. Savršeno je za lagani obrok, a ukusi tikvica, pečuraka i pavlake savršeno se slažu sa testeninom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sadržaj